Genellikle REST teknolojisi kendisinden daha güçlü olan Basit Nesne Erişim Protokolü (SOAP) ' a tercih edilir. Çünkü REST, daha az bant genişliği kullanır, bu nedenle internet kullanımı için daha uygun olur.
Tarayıcıların kullandığı REST, internetin dili olarak düşünülebilir. Bulut kullanımının artmasıyla birlikte, web hizmetleri sunmak için API'lar ortaya çıkıyor. REST, kullanıcıların bulut hizmetlerine bağlanmasına ve etkileşimde bulunmasına izin veren API'leri kullanmak mantıklı bir seçimdir. RESTful API'ler Amazon, Google, LinkedIn ve Twitter gibi siteler tarafından kullanılır.
RESTful API'ler nasıl çalışır?
RESTful bir API, bir dizi küçük modül oluşturmak için bir işlemi parçalamaktadır. Her bir modül, işlemin altta yatan kısmını ele alır. Bu modülerlik, geliştiricilere çok fazla esneklik sağlıyor ancak geliştiricilerin sıfırdan tasarım yapmaları zorlu olabilir.
RESTful bir API, RFC 2616 protokolü tarafından tanımlanan HTTP yöntemlerinden açıkça faydalanır. Bir kaynağı almak için GET kullanır; PUT, bir nesnenin, dosyanın veya bloğun durumunu değiştirmek veya güncellemek; Kaynağı oluşturmak için POST; Ve onu kaldırmak için DELETE isteklerini kullanır.
Daha anlaşılabilir bir şekilde ifade edersek: Projelerin teknolojileri farklı olarak geliştirilse bile iki projenin birbiriyle konuşabilmesini sağlamak. Bir sunucunun ortam bağımsız ürettiği bir çıktıyı diğer taraftan diğer sunucu bu çıktıyı alarak işleyebiliyor. Birbirleri arasında get-post işlemi yapmak ve xml, json verileri üreterek sunucular arasında veri takası yaparak konuşmalarını sağlamak diyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder